نگرانی ها و راه حل ها
اغلب خانوم های باردار در سه ماه دوم بارداری حالشان بهتر است . با اینکه تغییرات جدید جسمی در حال وقوع است ، ولی حالت تهوع و بی حالی به پایان رسیده است .
شکم هنوز آنقدر برآمده نشده که ایجاد ناراحتی کند با این حال ، بیشتر خانوم ها در سه ماه دوم بارداری نگرانی هایی دارند که در این مقاله به مهم ترینه آنها اشاره میکنیم ، و در ادامه راه حل هایی برای رفع آنها ارائه میدهیم .
چه زمانی میتوانم از جنسیت نوزادم با خبر شوم ؟
بهترین راه برای تشخیص جنسیت فرزندتان بی شک منتظر ماندن تا لحظه ی تولد است ، ولی اگر نمی خواهید مدت طولانی منتظر بمانید میتوانید از هفته ی هفتم بارداری به وسیله ی آزمایش ها و روش های متنوع پزشکی از جنسیت فرزندتان با خبر شوید . بیشتر افراد در اواسط بارداری از طریق سونوگرافی به جنسیت فرزندشان پی میبرند .
این عکسبرداری با استفاده از امواج صوتی با فرکانس بالا جنین را به تصویر کشیده و عکس نهایی اندام های تناسلی او را نشان میدهد . با این حال لازم است جنین در وضعیتی قرار گیرد که آلت تناسلی او به خوبی دیده شود و اگر پزشک شما قادر به گرفتن نمای واضح نشد مجبور خواهید بود تا قرار ملاقات بعدی صبر کنید .
تست غربالگری غیرتهاجمی جنین روش دیگری است که در آن با بررسی کروموزوم های جنسیت نر در خون مادر به جنسیت جنین پی میبرند .
در ضمن این آزمایش به تشخیص ناهنجاری های کروموزومی نظیرر سندروم دان نیز کمک میکند .
در این غربالگری غیر تهاجمی میتوان دی ان ای آزاد جنین را نیز اندازه گیری کرد . در این آزمایش خون دی ان ای های آزاد جنین که در گردش خون مادر وجود دارند بررسی میشوند .
دی ان ای خصوصیات ژنتیکی جنین ، جنسیت و اختلالات کروموزومی را نشان میدهد . تست غربالگری دی ان ای آزاد جنینی در هفته ی هفتم بارداری انجام میشود .
در بعضی موارد برای تشخیص جنسیت نوزاد و اختلالات کروموزومی از آمونیو سنتز یا نمونه برداری از پرزهای جفتی استفاده میشود ، در این روش با نمونه گیری از جفت یا مایع آمینیوتیک جنسیت جنین را تشخیص میدهند .
این نمونه برداری با اینکه دقیق است اما به دلیل احتمال خفیف خطر سقط و عوارض دیگر توصیه نمیشود .
هنگام سرماخوردگی چه دارویی را میتوانم مصرف کنم ؟
مصرف گایافنزین و دیگر شربت های سرفه بدون نسخه معمولا بی خطر هستند . مصرف متعادل سدوفرین برای آبریزش شدید بینی نیز بی خطر است .
همچنین برخی از قطره های بینی و مرطوب کننده ها برای رهایی از علائم سرماخوردگی موثرند .
اگر علائم زیر را داشتید ، برای بررسی بیشتر به پزشک مراجعه کنید :
•علائم سرماخوردگی بیشتر از یک هفته طول بکشد .
•سرفه ای که همراه با خلط زرد یا سبز رنگ باشد .
•تب بالای 37 درجه سانتی گراد
برای درمان یبوست و سوزش معده چه باید کرد ؟
یبوست و سوزش معده در دوران بارداری بسیار شایع هستند . داروهای خنثی کننده اسید معده مانند کربنات کلسیم برای سوزش معده بسیار مفیدند .
میتوانید آنها را به راحتی داخل کیف ، ماشین یا روی میز کار کنار دستتان نگه دارید تا به محض سوزش ناگهانی معده مصرف کنید .
برای برطرف کردن یبوست بهتر است :
•آب فراوان بنوشید .
•آلو سیاه ، سبزیجات سبزرنگ و برگ دار مانند کلم پیچ و اسفناج مصرف کنید .
•داروی دوکوزات سدیم ، دوکوزات کلسیم و سیلیوم مصرف کنید .
اگر با روش های ذکر شده مشکل حل نشد ، ممکن است پزشک شیاف بیزاکودیل یا تنقیه را تجویز کند .